Gelukkig komen we niet zo vaak in aanraking met deze vraag, en daar begint de zoektocht. Via bekenden die een goede ervaring hebben met een Mediator of het Internet is de meest bewandelde weg. Waar kunt u op letten en bepalen wat u past?
Een aantal bureaus hebben zich gespecialiseerd in echtscheidingen en werken samen met Mediators in uw regio. Deze bureaus kiezen voor een bepaalde werkwijze en hebben samenwerkingen met specialisten in de regio. De presentatie, werkwijze en kosten zijn bepaald door het bureau en de Mediator houdt zich hieraan. De begeleiding van het gesprek is natuurlijk wel weer aan de persoon ‘gekoppeld’ en voor u van belang.
De Mediators die zich individueel presenteren hebben hun werkwijze, kosten en samenwerkingen zelf bepaald. Ook hier is de persoon van de Mediator die u aanspreekt van belang. Waar u op kunt letten is over welke ervaring en papieren de Mediator beschikt. Mediation is in Nederland nog geen beschermd beroep, dit betekent dat iedereen zich Mediator kan noemen. Alleen indien u aanmerking komt voor de zogenaamde ‘toevoeging’ (een wettelijke subsidie op basis van inkomen) door de Rechtbank, worden er formele eisen gesteld aan de Mediator. Deze moet dan ingeschreven staan als registermediator, dit betekent dat hij of zij een specifieke opleiding heeft gevolgd en gehouden is aan vastgestelde regels.
Recente reacties